top of page
טיפול במוזיקה - שאלות ותשובות
טיפול במוזיקה - שאלות נפוצות

אז מה עושים בטיפול?

אין תשובה אחת לשאלה הזו, משום שכל אדם שונה מהאחר, והצרכים והמשאלות של כל אחד שונים. בדומה למפגש עם פסיכולוג, המטופל הוא שקובע את תוכן הפגישה. טיפולים מסויימים יעסקו באלתורים, הקלטה שלהם, האזנה לאלתור וניתוח משותף שלו. אחרים יעסקו בביצוע של שירים, כתיבת שירים וכו', או האזנה למוזיקה. במקרים מסויימים שיחות הן חלק משמעותי בפגישה, ובאחרים לא. טיפולים בילדים משלבים, לעתים, גם משחק בצעצועים, בובות, או יצירה.

 

האם צריך לדעת לנגן בטיפול במוזיקה?

אין צורך לדעת לנגן כדי להיות בטיפול במוזיקה. לכל אדם יש קשר עמוק למוזיקה, שאינו קשור לידיעותיו במוזיקה או לנגינה בכלי. המוזיקה משפיעה על המערכות שלנו - הרגשית, השכלית, המוטורית, הרוחנית וכו', ובכך אנו עושים שימוש בטיפול.

 

לאיזה גילאים מתאים הטיפול?

כשם שהמוזיקה היא רב גילית, כך גם הטיפול מתאים לכל הגילאים, מעוברים ועד קשישים. בישראל מתקיימים טיפולים בבתי חולים פסיכיאטריים, מוסדות לחינוך מיוחד, בתי חולים, מוסדות גריאטריים, בתי סוהר, בתי ספר, מכונים להתפתחות הילד, מקלטים לאוכלוסיות במצוקה ובקליניקות פרטיות.

 

אופן הטיפול ישתנה בהתאם לגיל ולצרכים של המטופל.

 

כמה טיפולים מומלץ לעשות?

אורך הטיפול משתנה בהתאם לצורך ולקושי של המטופל. אני מציעה לעשות מספר פגישות להיכרות, ולאחריהן להחליט יחדיו על המשך הטיפול. טיפולים מסויימים יכולים לארוך מספר שנים, ואחרים יכולים להתמקד במטרות מסויימות קיצרות טווח. קראו כאן על הפוטנציאל של טיפולים ארוכי טווח. יש אנשים שאוהבים להגיע לטיפול לתקופות חיים מסויימות, ויש האוהבים להגיע כל שבוע לתחזוקה. הכל מותר בטיפול והכי חשוב לשתף ולא להתבייש לדבר על מה נוח לך ומתי מספיק.

 

מהן מטרות הטיפול במוזיקה?

מטרות הטיפול במוזיקה רבות ומגוונות, והן נגזרות, בראש ובראשונה, מצרכי המטופל ומרצונותיו.

 

המטרות יכולות להיות מטרות רגשיות כגון שיפור הבטחון העצמי, הפחתת חרדה, התמודדות עם משברי חיים והרחבת היצירתיות, מטרות בתחום המוטוריקה - כגון שיפור קואורדינציה ופיתוח סכימת גוף, מטרות בתחום הקשב והריכוז, מטרות קוגניטביות כגון שיפור זכרון, ומטרות בתחום הקשר והתקשורת. 

054-459-6204

shushuq@gmail.com

 

קהילת וורשה

תל אביב

הודעתך נשלחה בהצלחה

צרו

קשר

bottom of page